View My Stats
.
 
..
LabradorNet is now on Facebook!
.
..
 .
.
Hotspots
 
 
Een hot spot is een natte plek onder de haren en lijkt op een ontsteking. De huid is opgezwollen, rood en warm, en bij aanraking doet het pijn. 
Onze Naomi heeft een aantal jaren geleden een hot spot gehad t.g.v. een oormijtinfectie. Andere oorzaken van hot spots kunnen zijn: vlooiebeten, tekenbeten (b.v. wanneer de kop van de teek in de huid blijft zitten) en schurftmijtinfectie. Ook een allergie kan de oorzaak van hot spots zijn. 
Doorgaans wordt een jeukremmende injectie gegeven en wordt de huid, die ruim rondom de geïrriteerde plek wordt kaalgeschoren, behandeld met een ontstekingsremmende en verkoelende spray of zalf. Bij Naomi hebben we goede resultaten gehad met Tea Tree Oil; na een dag of twee had ze nergens last meer van en werd de hot spot kleiner. 

Uiteraard moet de oorzaak van de jeuk worden gevonden en verholpen, anders kom je in een viceuze cirkel. Een goede vlooien- en tekenband (van de dierenarts) werkt in de meeste gevallen goed. Let er wel op dat de hond de band niet draagt als hij met andere honden speelt, want dat kan je een aardig kapitaal aan tekenbanden gaan kosten. 

.
Terug naar de rubriek Medisch
 
  ..
..
.
Visit the new LabradorNet Database!
.
 
..
LabradorNet is now on Facebook!
.
 
 
.
..
 .
..
 .
This website is maintained by Jack Vanderwyk
and sponsored by Joe Batt's Arm Labradors.
 Visit our sponsor